Božićni koncert Vokalnog ansambla "Sv. Matej" u PU bjelovarsko-bilogorskoj

Photo PU_BB/Klapa PUj/naslovna.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bil.

         Jučer, 23. prosinca, u restoranu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan je božićni koncert za djelatnike. Ovaj koncert je, kao i prošle godine, svojim kolegicama i kolegama za božićne i novogodišnje blagdane poklonio Vokalni ansambl „Sveti Matej“  Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Nastup je i ovaj puta bio popraćen ovacijama publike u restoranu te pozitivnim kritikama i komentarima, što je ovim raspjevanim policajcima, kako kažu, dalo snažan  poticaj za daljnji rad. 

         Vokalni ansambl  „Sveti Matej“  započeo je  sa radom početkom listopada prošle godine i u ovih godinu dana i 4 mjeseca koliko postoje puno su napredovali i naučili zahvaljujući nesebičnim učiteljima: policijskom kapelanu prečasnom Damiru Vrabecu, zaduženom za crkvenu i duhovnu glazbu te poznatom bjelovarskom kantautoru, kompozitoru i glazbeniku Marijanu Dedu Maxu, zaduženom za svu ostalu glazbu. Pod njihovom paskom i umjetničkim vodstvom 10 policajaca, svi zaljubljenici u glazbu i druženje, svoje slobodno vrijeme posvećuju pjesmi. Kako kažu, njihova želja je predstaviti policiju na jedan drugi način i u tome i te kako uspijevaju.

         Do sada su nastupali javno u više prigoda kao što su razne obljetnice, svečanosti povodom dana općina i dana Grada Bjelovara, predstavljanja knjiga, a održali su i tri  samostalna koncerta te nastupili na Prvom etno festivalu „Bilogoro, u srcu te nosim“ u Velikom Trojstvu. Pored toga povodom Dana policije 2015. pjevali su Svete Mise u bjelovarskoj crkvi i u kapelici na Policijskoj akademiji u Zagrebu kao i više misa zadušnica prigodom obilježavanja pogibija hrvatskih branitelja.

         U narednom razdoblju imaju želju snimit vlastite zavičajne i domoljubne pjesme koje promoviraju njihov bilogorski kraj, te također nekoliko vlastitih pjesama s kojim bi se kandidirali za nastupe na festivalima. Kako izgleda, naše raspjevane kolege su ozbiljno uplovili u glazbene vode i u njima se jako dobro snalaze.