Zdrav za 5 u PU bjelovarsko-bilogorskoj

Photo PU_BB/slike vijesti/zdrav za 5/V. Pisanica 16.09.14 012.jpg

Policijski službenici za prevenciju održali su radionicu za trideset učenika 8. razreda na temu Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola.

 Foto: ilustracija

      16. rujna započelo je provođenje preventivnog projekta Zdrav za 5 na području Bjelovarsko-bilogorske županije u školskoj godini 2014./2015. Prve aktivnosti održane su u Osnovnoj školi Velika Pisanica. Policijski službenici za prevenciju održali su radionicu za trideset učenika 8. razreda na temu Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola.

     Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Provodi se već treću školsku godinu. U školskoj godini 2013./2014. aktivnostima iz programa bilo je obuhvaćeno više od 3000 učenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije.