U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policije

Photo PU_BB/Dan policije 2012/glavna slika.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas 28. rujna 2012. godine, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj obilježen je i proslavljen Dan policije.Naime, svake godine 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova RH obilježavaju svoj dan – Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje na stvaranje suvremene hrvatske policije što i ove godine činimo s posebnim ponosom. Na ovaj dan prisjećamo se kako su hrvatski policajci prvi stvarali temelje neovisnosti i suverenosti Lijepe Naše.

Svečanost je započela u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Vijence su položili i svijeće zapalili načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Dragutin Vurnek i zamjenik načelnika Hamdija Mašinović, predstavnici Udruge specijalne policije Omega, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Kluba policijskih ratnih veterana „Tihomir Vrdoljak“ Bjelovar, Županije bjelovarsko-bilogorske i Grada Bjelovara, Udruga umirovljenika Policijske uprave, predstavnici sindikata  i obitelji poginulih redarstvenika.

U 11 sati u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Bjelovaru održana je Sveta misa koju je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije.

U nadahnutoj propovijedi mons. Huzjak prisjetio se svih poginulih hrvatskih redarstvenika koji su svoj život dali za Domovinu te je istaknuo da policajac kao čovjek reda i mira mora prema svakom čovjeku pristupiti sa poštovanjem.

Obilježavanje Dana policije završeno je objedom i zajedničkim druženjem u restoranu Policijske uprave.