Prijevara ugradnjom pročistača za vodu

Photo PU_BB/slike vijesti/novac01.jpg

S obzirom da je u zadnje vrijeme zabilježeno više ovakvih slučajeva pozivamo građane da obavijeste policiju o svakom slučaju prodaje po kućama, jer se uz kršenje Zakona o trgovini može raditi i o namjeri krađa po kućama.

Foto: ilustracija

          Tijekom ožujka ove godine, nepoznata osoba je telefona nazvala 63-godišnjakinju i 56-godišnjakinju sa šireg Grubišno Poljskog područja, te im je ponudio ugradnju pročistača za vodu za koje je naveo da su donacija iz Engleske, te da će samo manju razliku morati doplatiti, na što su obje pristala. Krajem ožujka na njihove adrese prebivališta došla je nepoznata muška osoba sa osobnim vozilom i prilikom boravka u kući sa nekakvim diodama ispitivao je vodu te im rekao da obavezno mora ugraditi pročistač, te im na uvid dao kopiju ugovor poduzeća iz Rijeke i temeljem istoga naplatio novčani iznos od 400 kuna od svake i rekao da će naknadno doći ugraditi pročistač. Kako do dana prijave nitko nije došao ugraditi pročistače vode, a niti se javlja na ostavljene im telefonske brojeve, obje se smatraju prevarene.

Građani pozor! 

S obzirom da je u zadnje vrijeme zabilježeno više ovakvih slučajeva pozivamo građane da obavijeste policiju o svakom slučaju prodaje po kućama, jer se uz kršenje Zakona o trgovini može raditi i o namjeri krađa po kućama. Također ih molimo da, ukoliko su u mogućnosti, zabilježe registarske oznake vozila kojima se te osobe koriste i obrate pozornost na njihov izgled kako bi ih mogli dobro opisati policijskim službenicima i eventualno prepoznati ukoliko bi to bilo potrebno.

Ovim putem apeliramo na građane i da:

- ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom ako se prije nisu uvjerili o kome je zaista riječ,

- ne nasjedaju na upornost nepoznatih osoba koje po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom da prodaju razne predmete po “povoljnim” cijenama, zatim pod izlikom bolesti, traže milostinje i slično,

- kada su sami u stanu ili kući, ne stavljaju to do znanja sumnjivim osobama,

- ako je moguće, neka zabilježe registracijske oznake vozila kojim se služe sumnjive osobe, kao i boju ili marku vozila, te da zapamte izgled sumnjivih osoba,

- ne dvoje, već da ODMAH nazovu policiju na broj 192 i dojavite sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama