U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policije

Photo PU_BB/Dan policije 2014/postroj.jpg

 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

     Danas, 19. rujna 2014. godine, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj bilo je osobito svečano. Zajednički je obilježen Dan policije i proslavljen Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola.

     Svečanost je započela u 10 sati Svetom misom u crkvi  Sv. Antuna Padovanskog  u Bjelovaru, koju je predvodio  biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

    Nakon toga položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod spomen obilježja našim poginulim kolegama ispred zgrade PU.

    Na kratkoj svečanosti u Policijskoj upravi načelnik Dragutin Vurnek  je povodom Dana policije djelatnicima uručio pohvalnice, a nedavno umirovljenim policijskim službenicima spomen značke.

    Svoje čestitke povodom Dana policije i Dana policijske kapelanije uputili su i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.   

    S obzirom  na to da je ovo peta godina u kojoj obilježavamo Dan policijske kapelanije, osnovane za našu Policijsku upravu, osobito smo zahvalni biskupu Jezerincu što nas svake godine počasti svojim dolaskom. Svima nama ovo dodatno uveličala proslavu Dana policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola i obilježavanje Dana policije.