Preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.“

Photo PU_BB/slike vijesti/tehnicki pregled.jpg

Preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.“ provodit će se od 20. studenog (ponedjeljak) do 25. studenog (subota) ove godine.

Foto: ilustracija

          Priopćavamo vam da će u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske te stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa,  na području cijele Republike Hrvatske biti organizirana preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.“

         Akcija ima isključivo edukativni i preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila, a provodit će se od 20. studenog (ponedjeljak) do 25. studenog (subota) ove godine.

         Akcija je u potpunosti dobrovoljna i težište je na poticanju vozača da u vremenu provođenja akcije sa svojim vozilom dragovoljno pristupe besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, sa ciljem provjere tehničke ispravnosti vozila, gdje će im  stručno osoblje pružiti savjetodavnu i tehničku pomoć radi otklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Pri tome se prema vozačima kod kojih su utvrđeni nedostaci na vozilu neće primjenjivati represivne mjere

         Stoga ovim putem pozivamo sve vlasnike motornih vozila da se u što većem broju odazovu ovoj akciji, te iskoriste sve pogodnosti, a posebice zbog nadolazećih zimskih uvjeta u prometu na cestama.