Dan maturanata

Photo PU_BB/slike vijesti/auto_policija06.jpg

Apeliramo na sve mlade da svoj završetak škole proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da poštuju pravila ponašanja.  

Foto.ilustracija

Sutra, 20. svibnja, okupljanjem maturanata u povodu završetka školovanja tradicionalno se obilježava Dan maturanata. Tijekom dana očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, ulice i trgove te njihova okupljanja u parkovima ili na sportskim igralištima.

Kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca, policija će provoditi preventivne aktivnosti u vidu pojačanog nadziranja mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih.

Apeliramo na sve mlade da svoj završetak škole proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da poštuju pravila ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije. Također pozivamo djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti.

Čestitamo svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.