Edukativna predavanja u sklopu projekta „Zajedno više možemo“

Photo PU_BB/PiA/PB270031.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bil.

          27. studenoga 2013. godine u Osnovnoj školi Rovišće održano je posljednje, trideseto predavanje učenicima 6. razreda na temu vandalizam i ovisnost o alkoholu i drogama, s aspekta policijskog postupanja i zakonskih poslljedica. U sklopu predavanja s ovom problematikom je upoznato 598 učenika 6. razdeda u 10 osnovnih škola na području Policijske postaje Bjelovar.

          Cilj ovih edukativnih predavanja je pružanje učenicima prave informacije o opasnosti zloporabe sredstava ovisnosti te im tako pomoći da u kontaktu s drogom mogu donijeti ispravnu odluku i potražiti alternativu u športskom i drugom druženju.

          Ova predavanja održana su u sklopu nacionalnog projekta „Zajedno više možemo“, a dio su potprojekta «Prevencija i alternativa », (PiA) koji je usmjeren prema učenicima 6. razreda osnovnih škola.

          Policijska službenica za prevenciju u Policijskoj postaji Bjelovar Silvija Berak je na satovima razrednog odjela od početka školske godine 2013./2014. držala predavanja i prezentacije na  navdenu temu, što je izazvalo veliki interest učenika koji su interaktivno sudjelovali u raspravama. Učenicima su se na predavanjima dijele knjižice «Moj otisak prsta».