PROMETNA NESREĆA SA POGINULIM BICIKLISTOM

Photo PU_BB/Promet/PN biciklist.png

Danas, oko 06,30 sati na državnoj cesti 45 između Hercegovca i Velikih Zdenaca, 21-godišnji vozač, upravljao je osobnim automobilom „Alfa Romeo“ (BJ), u pravcu Velikih Zdenaca, a da pritom nije brzinu kretanja vozila prilagodio vidljivosti (noć), osobinama (nizbrdica) i stanju ceste (kolnik mokar), uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u 59-godišnjaka, koji je upravljao biciklom, a koji na sebi nije imao reflektirajući prsluk ili reflektirajuću odjeću, krećući se kolnikom uz desni rub ispred vozila, u istom smjeru.  

Foto: ilustracija

          Danas, 16. siječnja, oko 06,30 sati na državnoj cesti 45 između Hercegovca i Velikih Zdenaca, 21-godišnji vozač, upravljao je osobnim automobilom „Alfa Romeo“ (BJ), u pravcu Velikih Zdenaca, a da pritom nije brzinu kretanja vozila prilagodio vidljivosti (noć), osobinama (nizbrdica) i stanju ceste (kolnik mokar), uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u 59-godišnjaka, koji je upravljao biciklom, a koji na sebi nije imao reflektirajući prsluk ili reflektirajuću odjeću, krećući se kolnikom uz desni rub ispred vozila, u istom smjeru.

          U ovoj prometnoj nesreći, uslijed zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno je stradao 59-godišnji vozač bicikla J.F. s prijavljenim prebivalištem u Velikoj Barni, a koji je prva žrtva ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

          Očevidom na mjestu događaja je rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika ove PU, a po njenom nalogu na tijelu smrtno stradalog će se sutra, 17. srpnja, obaviti obdukcija.

          Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega slijedi kaznena prijava.