Velika Pisanica - požar u obiteljskoj kući i gospodarskim objektima

Photo PU_BB/slike vijesti/pozar02.jpg

Noćas nešto prije pola noći u Velikoj Pisanici, u Ulici Hrvatske Republike, izbio je požar u dvorištu i kući vlasništvo 64-godišnjeg mještanina.

Foto: ilustracija

          U noći, 29. travnja oko 23.30 sati, u Velikoj Pisanici, u Ulici Hrvatske Republike, izbio je požar u dvorištu i kući vlasništvo 64-godišnjeg mještanina. Očevidom je utvrđeno da je uzrok oba požara ljudska radnja. Do požara u obiteljskoj kući je došlo u prostoriji kuhinje, kod peći na kruta goriva kojom prilikom je u potpunosti izgorjela fotelja dok su po zidovima i predmetima u prostoriji nastala oštećenja uslijed djelovanja vatre u manjem obimu. Nadalje je utvrđeno da je do požara na gospodarskoj zgradi sa stajom, uvozom i sjenikom, došlo u predjelu sjenika te se vatra proširila na ostale prostorije kojom prilikom je u potpunosti izgorio traktor, elevator, gumenjak, traktorski priključci, oko 10 kubnih metra sijena te cijelo krovište sa pokrovom.

            U dvorištu kuće pronađeno je mrtvo tijelo muškarca za kojeg je utvrđeno da je počinio samoubojstvo vatrenim oružjem, a radi se o 64-godišnjem M.M., vlasniku kuće. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru mrtvo tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se u srijedu, 02. svibnja obaviti obdukcija.

            Požarom nisu bili ugroženi životi drugih ljudi kao niti imovina u većem opsegu. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 250 000 kuna.