Savjeti povodom obilježavanja blagdana Svih svetih

Photo PU_BB/slike vijesti/svi_sveti01.jpg

U dane predstojećeg blagdana „Svi sveti“, na prometnicama naše županije očekuju se povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga se upućuju vozači da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.  

Foto: Ilustracija

U dane predstojećeg blagdana „Svi sveti“, na prometnicama naše županije očekuju se povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga se upućuju vozači da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste. Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu. Posebno upozoravamo pješake na opasnosti prilikom prelaska prometnica i kretanja između parkiranih vozila. Važno je još jednom napomenuti da u nedjelju 30. listopada, započinje zimsko računanje vremena i da vozači na svojim vozilima, dok su u prometu, moraju imati uključena svjetla. Nepoštivanje ove zakonske odredbe, kažnjava se novčanom kaznom od 300 kuna. 

 Nadalje, temeljem iskustva iz ranijih godina, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska procijenila je da se i ove godine u vrijeme obilježavanja blagdana Svih svetih, u zonama groblja i na drugim mjestima na kojima će građani parkirati svoje automobile, mogu očekivati provale u automobile i krađe vrjednijih predmeta ili novca koje građani ostavljaju u istima za vrijeme kad se nalaze na groblju.

 S tim u vezi preporučamo građanima:

-da ne ostavljaju vrijedne predmete (torbice, novčanike, aktovke, mobitele, fotoaparate i slične predmete) na vidljivom mjestu u automobilu,

-da zatvaraju i zaključavaju sva vrata i prozore na automobilima kad napuštaju automobil,

-da zatvaraju i zaključavaju montirane krovne nosača ukoliko ih imaju na automobilu,

-da stvari u automobilu pospreme ranije tj. prije dolaska na parkiralište te

-da novac i dokumente ponesu sa sobom kad napuštaju automobil, a u slučaju provale ili krađe isto odmah prijave policiji.