Rezultati županijske akcije pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene 30. svibnja 2018. godine

Photo PU_BB/Promet/pojas.jpg

Na 13 lokacija kontrolirano je 66 vozilo, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu korištenja sigurnosnih pojaseva te nedozvoljeno korištenje mobitela vozača za vrijeme upravljanja vozilom utvrđeno i sankcionirano je 39 takva prekršaja.  

Foto: ilustracija

          Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u srijedu, 30. svibnja, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu od 09.00 do 11.00 sati na području cijele naše Županije. Na 13 lokacija kontrolirano je 66 vozilo, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu korištenja sigurnosnih pojaseva te nedozvoljeno korištenje mobitela vozača za vrijeme upravljanja vozilom utvrđeno i sankcionirano je 39 takva prekršaja.

          25 sudionika u prometu nije bilo vezano sigurnosnim pojasom na prednjim sjedištima, dok je 14 vozača jekažnjeno zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje. 9 sudionika je kažnjeno za ostale prometne prekršaje.

          Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa koji će se nadzirati uglavnom u dane vikenda s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.).

          Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.