Obilježena 6. obljetnica Informativnog centra u Bjelovaru

Photo PU_BB/Info centar/info - glavna.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U srijedu 4. srpnja u Bjelovaru, u prostorijama Informativnog centra Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske na Trgu Eugena Kvaternika, održana je konferencija za novinare povodom obilježavanja 6. godišnjice otvaranja Informativnog centra. Naime, u sklopu projekta „Strategija djelovanja policije u zajednici“, na području Republike Hrvatske je tijekom 2006. i 2007. godine otvoreno nekoliko Informativnih centara za prevenciju. Među prvima je bio Informativni centar za prevenciju u Bjelovaru koji je svečano otvoren 4. srpnja 2006. godine kao zajednički projekt Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske postaje Bjelovar i Grada Bjelovara.

Na konferenciji su bili nazočni načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić, zamjenik načelnika PU Hamdija Mašinović, načelnik Odjela policije Dražen Prapotnik, načelnik PP Bjelovar Žarko Čanađija, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec i zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić.

Na početku je policijski službenik za prevenciju ove PU Vlado Janči prisutnima predstavio organizaciju i način provedbe prevencije. Nakon njega je Zdravko Pandurić, koordinator za kontakt policiju, ukratko upoznao nazočne sa samim projektom „Policija u zajednici“  dok je načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija predstavio dosadašnje aktivnosti Info centra.

Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec pohvalio je dosadašnji rad Informativnog centra kao i iznimno dobru suradnju Grada Bjelovara i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Ujedno je obećao punu suradnju i pomoć u realizaciji svih daljnjih projekata na čemu mu je načelnik Policijske uprave Jakob Bukvić zahvalio.