Rezultati pojačanih aktivnosti policije za dane "Martinja"

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

U razdoblju od 08. do 11. studenoga, u sklopu pojačanih mjera nadzora vožnje pod utjecajem alkohola povodom "Martinja", na području naše PU utvrđeno je ukupno 162 prekršaja u prometu, od čega su 23 prekršaja bila vožnja pod utjecajem alkohola, 59 vozača prekoračila su dopuštenu brzinu kretanja, 21 sudionik u prometu nije koristilo sigurnosni pojas, 4 vozača upravljalo je vozilom za vrijeme dok im je to bilo zabranjeno, 7 tehnički nepregledanim i neregistriranim vozilom, jedan vozač je vozio automobil prije stjecanja prava na upravljanje te je još evidentirano 51 ostalih prekršaja.

Foto: ilustracija   

          U razdoblju od 08. do 11. studenoga, u sklopu pojačanih mjera nadzora vožnje pod utjecajem alkohola povodom "Martinja", na području naše PU utvrđeno je ukupno 162 prekršaja u prometu, od čega su 23 prekršaja bila vožnja pod utjecajem alkohola, 59 vozača prekoračila su dopuštenu  brzinu kretanja,  21 sudionik  u prometu nije koristilo sigurnosni pojas, 4 vozača upravljalo je vozilom za vrijeme dok im je to bilo zabranjeno, 7 tehnički nepregledanim i neregistriranim vozilom, jedan  vozač je vozio automobil  prije stjecanja prava na upravljanje te je još evidentirano 51 ostalih prekršaja.

          Najveća izmjerena  koncentracija alkohola bila je 3,05 g/kg i to na području Čazme kod 32-godišnjeg vozača koji je uhićen i priveden nadležnom prekršajnom sudu.

          Najveće prekoračenje brzine iznosilo je 92 km/h, odnosno za 42 km/h više od dopuštene brzine u naselju. Iz prometa je isključeno 30 vozača i 7 vozila.

          U navedenom razdoblju dogodile su se 2 prometne nesreće sa materijalnom štetom.