Održan „Sajam mogućnosti“ u Bjelovaru

Photo PU_BB/SAJAM MOGUĆNOSTI 2012/Sajam glavna.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Jučer je u Bjelovaru, u školsko-sportskoj dvorani održan šesti po redu Sajam mogućnosti koji je organizirala Policijska postaja Bjelovar u suradnji sa Gradom Bjelovarom i općinama Nova Rača, Veliko Trojstvo, Šandrovac, Rovišće, Kapela i Velika Pisanica. Manifestaciji je bilo prisutno oko 1 300 učenika 4. i 6. razreda osnovnih škola koji su tijekom protekle i ove školske godine odslušali predavanja i posjetili Policijsku postaju Bjelovar u sklopu programa „Zajedno više možemo“. Taj program obuhvaća potprograme „Mogu ako hoću 1 i 2“ i „Prevencija i alternativa“, a kao „kruna“ programa organizira se navedeni „Sajam mogućnosti“ koji za cilj ima uključivanje što većeg broja djece školske dobi u izvannastavne aktivnosti kao jedan od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti.

Sajam su kratkim govorima otvorili načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Bjelovarsko-bilogorske županije Andrea Prugovečki Klepac i gradonačelnik grada Bjelovara Anton Korušec koji su naglasili važnost ovog preventivnog projekta kojim se djeci „kritične“ dobi daje na uvid čime se sve mogu baviti u slobodno vrijeme.  

Na početku sajma, za učenike su organizirane utrke na 400 metara, a pobjednicima su na kraju sajma uručene prigodne nagrade i pokloni. Tijekom cijelog trajanja sajma učenici su mogli razgledati izložbene štandove sportskih i kulturno-umjetničkih udruga i bolje se upoznati sa njihovim djelovanjem, a svoj rad predstavilo je 16 klubova i udruga: Rukometni klub Bjelovar (muški i ženski), Taekwondo klub Omega, Taekwondo klub Fox, Plesni klub „H8“, izviđači „Sveti Juraj“, modelari II. Osnovne škole, Osnovna škola Veliko Trojstvo, Streljački klub, Streličarski klub Bjelovar, Konjički klub, Ultimate fight klub „X“, Ženski odbojkaški klub Bjelovar, Košarkaški klub Bjelovar, Aikido klub, IV. Osnovna škola, Nogometna škola Ždralovi te Postaja prometne policije Bjelovar sa svojom tehnikom. Najzanimljiviji dio sajma održao se u dvorani gdje su klubovi kratkim atraktivnim programima prezentirali svoje aktivnosti.

Nakon provedenog prvog ovakvog projekta prije šest godina na nivou Grada Bjelovara, prepoznata je njegova važnost u prevenciji, te je podržan od strane šire zajednice i proširen na sve škole koje se nalaze na području Policijske postaje Bjelovar. Ovim putem Policijska postaja Bjelovar zahvaljuje se predstavnicima udruga i sportskih klubova na njihovom sudjelovanju kao i gradu Bjelovaru i općinama Nova Rača, Veliko Trojstvo, Šandrovac, Rovišće, Kapela i Velika Pisanica za pomoć pri organizaciji ove manifestacije.