Prvi nastup vokalnog ansambla Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske

Photo PU_BB/Klapa PUj/klapa PU, prvi nastup.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Na Staru godinu 31. prosinca 2014. godine u restoranu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan je mini koncert za djelatnike. Ovaj svoj prvi koncert svojim kolegicama i kolegama je za božićne i novogodišnje blagdane poklonio novoosnovani vokalni ansambl  Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, koji  još uvijek nema neko službeno ime, jer  kako kažu njegovi članovi, to se uvijek stigne kad dokažu sebi i drugima svoju kvalitetu.

Kako izgleda, na dobrom su putu da ugroze popularnost kolega iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske i njihove Klape Sveti Mihovil, koji već pet godina uspješno djeluju. Naime nastup njihove bilogorske konkurencije na domaćem terenu bio je popraćen ovacijama publike u restoranu te pozitivnim kritikama i komentarima, što je ovim policijskim slavujima, plavim anđelima, kako su ih već neki počeli nazivati, dalo „vjetar u leđa“.

Vokalni ansambl  Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske započeo je  sa radom početkom listopada ove godine, a jedan od zagovornika i inicijatora osnivanja je osoba koja nema „veze“ s policijom, niti u policiji. To je poznati bjelovarski kantautor, kompozitor  i  glazbenik  Marijan Ded Max, pod čijom paskom i „dirigentsko palicom“ devet policajaca i jedan svećenik, svi zaljubljenici u glazbu i druženje, svoje slobodno vrijeme prosvjećuju pjesmi. Za razliku od Maxa, spomenuti svećenik i te kako ima veze s policijom i u policiji, jer on je policijski kapelan. Velečasni Damir Vrabec je dugogodišnji policijski dušobrižnik i prijatelj te nikoga iz policijskih redova nije previše iznenadilo što on pjeva sa policajcima koji žele predstaviti policiju na jedan drugi način unatoč odgovornom i teškom, ali za njih časnom poslu.