Dani tehničke ispravnosti vozila – 2013.

Photo PU_BB/slike vijesti/tehnicki pregled.jpg

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, u razdoblju od 25. do 30. studenoga, sudjelovat će u preventivnoj akciji „Dani tehničke ispravnosti vozila“ čiji je cilj povećanje broja tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

Foto: ilustracija 

          Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, u razdoblju od 25. do 30. studenoga, sudjelovat će u preventivnoj akciji „Dani tehničke ispravnosti vozila“ čiji je cilj povećanje broja tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

          Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije), uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Vlasnici vozila će se u akciju uključivati dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

          Tijekom provođenja akcije policijski službenici će u nadzoru prometa građanima dijeliti brošuru „Dani tehničke ispravnosti vozila“ i upućivati ih na mogućnost besplatnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila.

          Jedan od preduvjeta za sigurno sudjelovanju u prometu za vrijeme nastupa zimskih uvjeta na prometnicama koje nam predstoje, je i tehnički ispravno vozilo, te stoga pozivamo sve vozače i vlasnike motornih vozila da u stanicama za tehničke preglede izvrše provjeru tehničke ispravnosti svojih vozila kako bi mogli pravovremeno otkloniti eventualno utvrđene nedostatke.