U Bjelovaru održan turnir I. kvalifikacijske skupine za završni Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović 2017.“

Photo PU_BB/Razno/Turnir Josip Jović 2017/Turnir Josip Jović naslovna.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bil.

          U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine, na Starom rukometnom igralištu u Bjelovaru održan je turnir I. kvalifikacijske skupine za završni  Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović 2017.". Turnir se održava u znak sjećanja na prvog poginulog policajca-branitelja Josipa Jovića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.  

          Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i minute šutnje za poginule i umrle  branitelje, prije početka natjecanja pročitana je promemorija za policajaca-branitelja Josipa Jovića te su sudionike pozdravili načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Dragutin Vurnek i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.    

          Na turniru je nastupilo 14 momčadi koje su činili  isključivo policijski službenici MUP-a sjedište te policijskih uprava istarske, zagrebačke, međimurske, varaždinske, krapinsko-zagorske, bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, sisačko-moslavačke, virovitičko-podravske, požeško-slavonske, brodsko-posavske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske.

          Kako je propisano u propozicijama natjecanja, kvalifikacijski turniri se odražavaju u dvije skupine po liga sustav, a u I. kvalifikacijskoj skupini prve dvije momčadi iz četiri grupe odigravaju jednu play-off utakmicu čija četiri pobjednika i dvije najbolje plasirane momčadi iz II. skupine stječu pravo nastupa na završnom turniru (ukupno šest momčadi). 

          Nakon odigranih utakmica, na završni  Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović 2017." koji će se održati u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića, plasirale su se iz I. kvalifikacijske skupine ekipe: MUP sjedište, PU varaždinska, PU zagrebačka i PU vukovarsko-srijemska.