Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava na dan 27./28. veljače 2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/pozar-kegljevac4.jpg

to iza ponoći 28. veljače u Tomašu je izbio požar na štaglju vlasništvo 58-godišnjeg mještanina.

Foto: ilustracija

      Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  dogodila se jedna prometna nesreća samo sa materijalnom štetom

      Od kriminaliteta prijavljena su tri kaznena djela krađe, tri oštećenja tuđe stvari te je prijavljena jedna prijevara na štetu starije osobe. Naime jučer 27. veljače prijepodne u Bjelovaru, u  Bilogorskoj ulici,  kod  83-godišnje vlasnice kuće došla je nepoznata ženska osoba tamnije puti koja joj je ponudila na prodaju jastuk za iznos od 100 kuna. Vlasnica je pristala na kupnju te je nepoznatoj ženi dala novčanicu od 200 kuna, a kako joj ova nije imala za vratiti  100 kuna uzela je novčanicu od 200 kuna te joj rekla da će otići i promijeniti novac i vratiti joj ostatak, a što do sada  nije učinila.

       Jučer 27. veljače  jedna osoba sa područja Grubišnog Polja policiji je dragovoljno predala 132 komada različitog streljiva kojeg je pronašla prilikom čišćenja jedne kuće. Opetovano ističemo da za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i MES-a nema nikakvih zakonskih sankcija.

      Nešto iza ponoći 28. veljače u Tomašu je izbio požar na štaglju vlasništvo 58-godišnjeg mještanina. U požaru je izgorjela gospodarska zgrada (štagalj), veći broj svinja, dok je kombajn koji se nalazio u štaglju većim djelom nagorio. Danas slijedi očevid radi utvrđivanju uzroka nastanka požara. Požar su počeli gasiti pripadnici DVD-a  Tomaš, a potom je na mjesto događaja pristigla i Javna vatrogasna postrojba grada Bjelovara koja je ugasila požar.    

        U srijedu 26. veljače oko 19,00 sati u Bjelovaru, ispred ulaza u stambenu zgradu u  Naselju Kralja Petra Krešimira IV, javni red i mir je narušavala 35-godišnjakinja koja je vikala i galamila na 31-godišnjakinju da bi ju zatim više puta udarila po glavi i čupala za kosu.