Policijski službenici PPrP Bjelovar sudjelovali na Moto alci u Bjelovaru

Photo PU_BB/Motoalka/Alka glavna.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U nedjelju 30. rujna, Moto klub "Bjelovar", pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara,  organizirao je 32. moto alku na gradskom korzu u Bjelovaru, obilježavajući  tako 36. godišnjicu održavanja ove priredbe, zamišljene i održane prvi puta 22. listopada 1976. godine na istom mjestu u Bjelovaru.

Kao spoj moto i alkarskog natjecanja, moto alka se vozi isključivo na motociklima sa dva kotača, bez obzira na snagu motora, u klasi jednosjed i u klasi dvosjed. Pravila natjecanja i bodovanja pogodaka su gotovo identična kao i na poznatoj  Sinjskoj alci. Dakle voze se tri trke u svakoj klasi i pobjednik je onaj koji  osvoji najviše bodova-punata, a pehare osvajaju tri vozača i posade najbolji u klasi, te posebne nagrade osvajaju tri prvoplasirana kluba, najbolja natjecateljica i ženska posada. Vozač i posada bez osvojenih punata u tri vožnje ( tri puta "u ništa") osvaja "utješnu" nagradu – vijenac od kobasica. Ako više vozača ili posada ima jednak broj osvojenih punata, pristupa se dodatnim vožnjama – pripetavanju.  

Bitno je naglasiti da je brzina vožnje ograničena na 30-40 km/h za klasu jednosjed, dok je za klasu dvosjed to 40-50 km/h, a ista se mjeri uređajem za mjerenje brzine.

Nastavljajući izvrsnu suradnju Postaje prometne policije Bjelovar i Moto kluba "Bjelovar", u natjecanju su sudjelovala i tri moto-alkara, policijska službenika Postaje prometne policije Bjelovar. 

Policijski službenik Zoran Kateković u klasi jednosjed osvojio je 3. mjesto, a policijski službenik Slaven Hižak 6.mjesto koje je podijelio sa natjecateljem iz Moto kluba „White city riders“ iz Bjelovara, dok su u klasi dvosjed Zoran Kateković i Darko Štivan osvojili 4. mjesto koje su podijelili sa natjecateljima iz Moto kluba „White city riders“ iz Bjelovara.