U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola

Photo PU_BB/Dan policije 2015/Naslovna.JPG

          Jučer, 21. rujna, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj proslavljen je Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola.

          Svečanost je započela u 10,00 sati Svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog  u Bjelovaru, koju je predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, a pjesmom ju uveličao Vokalni ansambl Sv. Matej PU bjelovarsko-bilogorske. U svojoj propovjedi biskup nas je pozvao da nam je svima kao vjernicima zajednički kršćanski poziv; biti kršćanin, biti vjernik na djelu. To ne isključuje i hrvatskog redarstvenika što posebno primjećujemo ovih dana kada nam dolazi val izbjeglica u kojem imaju posebno odgovornu ulogu upravo policajci. Pa nam je drago čuti da je jedna takva pozitivna slika hrvatskog policajca obišla cijeli svijet s koliko ljubavi i srca prilazi izbjeglicama  – istaknu je biskup. 

         Nakon Svete mise položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod spomen obilježja našim poginulim kolegama ispred zgrade PU. 

         Obzirom da je ovo sedma godina u kojoj obilježavamo Dan policijske kapelanije, osnovane za našu Policijsku upravu, osobito smo zahvalni biskupu Jezerincu što nas svake godine počasti svojim dolaskom. Svima nama ovo dodatno uveliča proslavu Dana policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola.