Dani tehničke ispravnosti vozila

Photo PU_BB/slike vijesti/tehnicki pregled.jpg

Obavještavamo Vas da će se u razdoblju od 21. – 26. studenog 2011. godine na području RH provesti preventivna akcija pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila“ koju će, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, i ove godine organizirati Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila.  

Foto: Ilustracija

Obavještavamo Vas da će se u razdoblju od 21. – 26. studenoga 2011.g. na području RH provesti preventivna akcija  pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila“, koju će, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, i ove godine organizirati Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, budući da je opće poznato da je vozilo (uz vozača i cestu) jedno od tri osnovna čimbenika sigurnosti prometa na cestama.

Stoga ovim putem pozivamo sve vlasnike vozila da se uključe u akciju i da se u vremenu od 21. – 26. studenog 2011.g. svojim vozilima upute u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će moći obaviti besplatan tehnički pregled svojeg limenog ljubimca, te dobiti odgovarajući stručan savjet. Posebnost ovogodišnje akcije jest da je za prvih 5000 vozača koji pristupe akciji u stanicama za tehničke preglede, osiguran poklon – 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla (jedno pakiranje).

Pravo na besplatan tehnički pregled vozila nemaju samo oni vozači koji u razdoblju trajanja akcije moraju svoje vozilo podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

 Sigurnu i ugodnu vožnju vozačima želi PU bjelovarsko-bilogorska.