Uhvaćen podmetač deset požara na objektima u selima Tomaš, Prespa i Patkovac

Photo PU_BB/slike vijesti/uhicenik01.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđena sumnja da je na području sela Tomaš i Prespa  namjerno izazvao 9 požara na seoskim gospodarskim objektima te napuštenim kućama te jedan požar u štaglju napuštene kuće u Patkovcu.

Foto: ilustracija

               Jučer 02. travnja dovršeno je kriminalističko istraživanje nad  21-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđena sumnja da je u razdoblju između 25. veljače i 01.travnja 2014., na području sela Tomaš i Prespa namjerno izazvao 9 požara na seoskim gospodarskim objektima te napuštenim kućama te jedan požar u štaglju napuštene kuće u Patkovcu.

               Na taj način je počinio 7 kaznenih djela Oštećenje tuđe stvari iz članka 235. Kaznenog zakona, 2 kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. i jedno kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1.

Osumnjičeni je jučer u večernjim satima predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarske-bilogorske.  

            Ovom prilikom potrebno je istači da je podmetanjem ovih požara prouzročena u većini  slučajeva veća materijalna šteta, dok je pravodobnim vatrogasnim intervencijama pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara, pripadnika DVD-a Tomaš i okolnih sela, kao i uključivanjem samih mještana Tomaša u gašenje ovih požara spriječeno nastupanje težih posljedica po imovinu oštećenika.