Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava na dan 6./7. svibnja 2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/Provalnik.jpg

U Štefanju iz dvije nezaključane obiteljske kuće otuđen je novac.

Foto: ilustracija 

    Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

    Od kriminaliteta je prijavljena po jedna teška krađa u pokušaju, prijevara, pronevjera, tri prijetnje i tri krađe i to:

-jučer 6. svibnja, u Daruvaru, na Trgu kralja Tomislava u jednoj trgovini 19-godišnjak je pored blagajne prenio ogrlicu koju nije platio, a niti kod sebe nije imao osobnu iskaznicu te je 19-godišnjaku izdan prekršajni nalog,

-jučer 6. svibnja, u okolici Čazme 40-godišnjakinja je iz kuće otuđila novac, koji je naknadno pronađen,

-jučer 6. svibnja, u poslijepodnevnim satima u Štefanju iz dvije nezaključane obiteljske kuće otuđen je novac.

    Apeliramo na građane da poduzimaju mjere samozaštitnog ponašanja, odnosno da uvijek zaključavaju ulazna vrata bez obzira na to koliko dugo će biti odsutni. Potrebno je i zatvoriti prozore i balkonska vrata, a ključeve ne ostavljati na predvidljivim mjestima kao što je ostavljanje ispod otirača, u tegli za cvijeće, na prozoru i sličnim mjestima, jer ih kradljivci najprije tamo traže.

    Jučer 6. svibnja, oko 21.25 sati u Ladislavu izbio je požar u nenastanjenoj kući kojom prilikom je nastupila manja materijalna šteta. Požar su ugasili Javna vatrogasna postrojba Garešnica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Ladislav. Danas će se očevidom utvrditi uzrok požara.

Evidentirali smo jedno narušavanja javnog reda i mira, odnosno u Novoj Krivaji su se posvađali 40-godišnjak i 50-godišnjak vrijeđajući se pogrdnim riječima. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog.

Policijski službenici su još postupali po jednom nasilničkom ponašanju u obitelji.