Akcija nadzora i kontrole prometa

Photo PU_SD/pješački prijelaz.jpg

Sutra, 05. travnja, u vremenu od 10:00 do 13:00 na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se provest će se pojačana aktivnost nadzora i kontrole cestovnog prometa sa naglaskom na prekršaje vozača u odnosu na pješake, ali i na prekršaje pješaka u prometu. Posljednja zabilježena teška stradavanja pješaka na području Splita, Trogira i Omiša u kojima su smrtno stradala dva pješaka, a više ih je teško tjelesno ozlijeđeno, dogodila su se na obilježenim pješačkim prijelazima i na nogostupu što dovoljno govori o izrazito teškom kršenju prometnih propisa vozača na štetu pješaka. Radi naprijed navedenog koristimo priliku još jednom skrenuti pažnju vozačima na potrebu tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, potaknuti vozače da sudjelujuću u prometu poštuju prava pješaka posebno na pješačkim prijelazima.

foto:ilustracija  

Danas, 05. travnja,  u vremenu od 10:00 do 13:00 na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se pojačana aktivnost nadzora i kontrole cestovnog prometa sa naglaskom na prekršaje vozača u odnosu na pješake, ali i na prekršaje  pješaka u prometu.

Posljednja zabilježena teška stradavanja pješaka na području Splita, Trogira i Omiša u kojima su smrtno stradala dva pješaka, a više ih je teško tjelesno ozlijeđeno, dogodila su se na obilježenim pješačkim prijelazima i na nogostupu što dovoljno govori o izrazito teškom kršenju prometnih propisa vozača na štetu pješaka.

Radi naprijed navedenog koristimo priliku još jednom skrenuti pažnju vozačima  na potrebu tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka,  potaknuti vozače da sudjelujuću u prometu poštuju prava pješaka posebno na pješačkim prijelazima.