Priopćenje: Zaplijenjena veća količina marihuane

Photo PU_SD/droga-web.JPG

 Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Bosne i Hercegovine i 49-godišnjakom iz Srbije, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, opisano u članku 173.stavak 3. Kaznenog zakona RH.

  

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad  30-godišnjakom iz Bosne i Hercegovine i 49-godišnjakom iz Srbije, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga,  opisano u članku 173.stavak 3. Kaznenog zakona RH.

Naime, 16. kolovoza 2012. na području Dugopolja, na izlazu s autoceste A1, po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga i PGP Trilj, u osobnom vozilu BIH registarskih oznaka, zatečeni su 30-godišnjak i 49-godišnjak. Prilikom pregleda vozila policijski pas je reagirao na drogu u vozilu. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozilo i tom prilikom je pronađeno 26 paketa s marihuanom, ukupne težine 26 kg i 850 grama. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su  osumnjičeni, u posebno napravljenom dijelu vozila, prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz Srbije u RH, s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire. 

Materijalna vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu veća je od milijun kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, USKOK-u je protiv dvojice osumnjičenika podnesena kaznena prijava.