Prevencija rizičnog ponašanja djece na otocima-ovisnosti i nasilje

Photo PU_SD/vrtić1.jpg

Dana 20. veljače 2012. god . u Gradu Supetru u OŠ „Supetar“ započeta je realizacija preventivnog projekta „Prevencija rizičnog ponašanja djece na otocima-ovisnosti i nasilje“ . Projektom su obuhvaćena djeca 4. razreda kojima je policijski službenik Odsjeka za prevenciju PU splitsko-dalmatinske Ante Radoja uz nazočnost kontakt policajaca PP Brač, Božidara Anđelića, održao predavanje iz preventivnog projekta „Zajedno više možemo“, odnosno njegove prve komponente „Mogu ako hoću“ (MAH-1) . Na predavanju je prisustvovalo 29 učenika, 2 učiteljice i ravnatelj. Učenici su kroz interaktivni pristup upoznati o zaštitnoj ulozi policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te su educirani o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, štetnim posljedicama sredstava ovisnosti (alkohol, cigarete, droge, klađenje, nasilje, vandalizam te internet sa društvenim mrežama) te drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.  Preventivni program se provodi temeljem prethodno potpisanog Ugovora između PU-SD i Grada Hvara, uz potporu Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Hvara.  

 

Dana 20. veljače 2012. god . u Gradu Supetru  u OŠ „Supetar“ započeta je realizacija preventivnog projekta  „Prevencija rizičnog ponašanja djece na otocima-ovisnosti i nasilje“ .  Projektom su obuhvaćena djeca 4. razreda kojima je policijski službenik Odsjeka za prevenciju PU splitsko-dalmatinske Ante Radoja uz nazočnost  kontakt policajaca PP Brač, Božidara Anđelića, održao  predavanje iz preventivnog projekta „Zajedno više možemo“, odnosno njegove prve komponente „Mogu ako hoću“ (MAH-1) . Na predavanju je prisustvovalo 29 učenika,  2 učiteljice i ravnatelj. Učenici su kroz interaktivni pristup upoznati o zaštitnoj ulozi policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te su educirani o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, štetnim posljedicama sredstava ovisnosti (alkohol, cigarete, droge, klađenje, nasilje,  vandalizam te internet sa društvenim mrežama) te drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja. 

Preventivni program se provodi temeljem prethodno potpisanog Ugovora između PU-SD i Grada Hvara, uz potporu Vijeća za komunalnu prevenciju  Grada Hvara.