Međunarodna policijska suradnja - posjet otoku Hvaru

Photo PU_SD/paško.JPG

 U srijedu, 11. srpnja, za sve strane policijske službenike angažirane na području ove Policjske uprave organiziran je posjet otoku Hvaru

U srijedu, 11. srpnja,  za sve strane policijske službenike angažirane na području ove Policjske uprave organiziran je posjet otoku Hvaru. Dočekao ih je gradonačelnik grada Hvara, gospodin Pjerino Bebić u svojstvu domaćina ovog posjeta.

Tijekom boravka na otoku Hvaru, gosti su u pratnji domaćina obišli kulturne znamenitosti grada Hvara, te su posjetili multimedijalnu izložbu o životu poznatog Hvaranina, izumitelja daktiloskopije Ivana Vučetića.  U radnom su se dijelu ovog posjeta, strani policijski službenici susreli sa načelnikom Policijske postaje Hvar, Ivkom Gavranićem koji im je prezentirao stanje sigurnosti otoka Hvara, kao i brojne preventivne mjere koje se svakodnevno poduzimaju sa ciljem osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira te ukupnog smanjenja broja kaznenih djela. Osim stranih policijskih službenicika u posjetu su bili i konzularni predstavnici Republike Češke i Njemačke. Posjet je završen uz veliko zadovoljstvo sudionika viđenim i doživljenim te općom ocjenom o velikom broju turista te zahtjevnim zadaćama policijskih službenika u svakodnevnom radu.