Humanitarna akcija Policijske postaje Trogir: novac od nagrade Grada Trogira namijenili za pomoć socijalno ugroženoj obitelji

Photo PU_SD/Trogir hum1.jpg

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

Naši policijski službenici rado sudjeluju u humanitarnim akcijama, posebno kada je u pitanju pomoć djeci i socijalno ugroženim sugrađanima. Ovog puta je veliko srce policije još jednom pokazala Policijska postaja Trogir.

Ova Policijska postaja dobila je 2015. godine nagradu Grada Trogira, koja im je uručena povodom Dana Grada i njegovog zaštitnika Sv. Ivana, a dio nagrade je bio novčani iznos od 3000 kuna. Taj novac odmah su odlučili donirati najpotrebnijima, pa su tako u dogovoru s Gradom, cjelokupan iznos namijenili sanaciji krovišta stare kuće u samom središtu Trogira, u kojoj je nakon suprugove smrti, ostala živjeti majka s dvije kćerke. Na taj način naši policijski službenici su se priključili svim dobrim ljudima koji su još prošle godine, nakon objave njihove potresne priče u medijima, raznim donacijama pomogli ovoj obitelji, u njihovoj bolesti i neimaštini.  

Uz novac koji su donirali, policijski službenici su zajedno s načelnikom postaje Markom Doljaninom, službene odore nakratko zamijenili radnim odijelima, te pomogli u izvođenju radova. Obitelj je zahvalila trogirskim policajcima, koji su im sa zadovoljstvom pomogli i time pokazali da su uvijek tu kako bi štitili i pomagali svoje sugrađane. Složili bismo se i sa izjavom načelnika Marka Doljanina, kako je novac koji je policijska postaja dobila od zajednice, vraćen na najbolji mogući način.