Priopćenje: Zapljenjeno više od 16 kg marihuane

Photo PU_SD/mara 13.07..jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU SD proveli su kriminalističko istraživanje nad 34- godišnjakom i 57-godišnjakom s područja Sarajeva te 46-godišnjakom s područja Ljubuškog zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporabe opojnih droga“ opisano u članku 173.stavak 2. Kaznenog zakona. Naime, dana 12. Srpnja 2012. godine, na području Makarske, po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga i PGP Trilj, u dva osobna vozila, zatečeni su navedeni. Temeljem Naloga Suca istrage Županijskog suda u Splitu, izvršena je pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu 46-godišnjaka pronađeno 15 paketa sa marihuanom ukupne mase 16 kg i 135 grama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su osumnjičeni prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz F BIH u RH s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire. Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 700.000,00 kuna. Po završetku kriminalističkog istraživanja, dana 13. srpnja 2012. godine, osumnjičeni će zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporabe opojnih droga“ biti priveden pritvorskom nadzorniku.

 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU SD proveli su kriminalističko istraživanje nad  34- godišnjakom i 57-godišnjakom s područja Sarajeva te 46-godišnjakom s područja Ljubuškog zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporabe opojnih droga“ opisano u članku 173.stavak 2. Kaznenog zakona.

 

Naime, dana 12. Srpnja 2012. godine, na području Makarske, po policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga i PGP Trilj, u dva osobna vozila, zatečeni su navedeni. Temeljem Naloga  Suca istrage Županijskog suda u Splitu, izvršena je pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu 46-godišnjaka pronađeno 15 paketa sa marihuanom ukupne mase 16 kg i 135 grama. 

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su  osumnjičeni prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz F BIH u RH s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire.  

 

Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 700.000,00 kuna.

 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, dana 13. srpnja 2012. godine, osumnjičeni će zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela  „Zlouporabe opojnih droga“ biti priveden pritvorskom nadzorniku.