U Aržanu održan 20. memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović"

Photo PU_SD/Aržano-turnir 16 (4) nasl.jpg

 foto: MUP, PU splitsko-dalmatinska 

U subotu, 30.srpnja u Aržanu održan je dvadeseti memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović" na kojem su sudjelovale malonogometne ekipe policijskih uprava i braniteljskih udruga. Prije svečanog otvorenja odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata, polaganjem vijenaca na njegov grob. Vijene su položili članovi obitelji Jović, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, izlaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova - Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova uz Slobodana Marendića, ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske, zatim izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županije i predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Na ceremoniji svečanog otvaranja nazočnima su se obratili gospodin Željko Mustapić, u svojstvu organizatora turnira, pukovnik Ivan Mršić, izaslanik ministra branitelja,  zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević i Luka Brčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske koji je i otvorio malonogometni turnir. Zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević u svom obraćanju naglasio je kako je održavanje ove tradicije i uspomene na Josipa Jovića, a time i na sve žrtve Domovinskog rata, izuzetno važno zbog naše budućnosti, te je čestitao organizatoru i pohvalio njihov trud i angažman da svake godine održe ovu lijepu tradiciju koja je prerasla u druženje hrvatskih branitelja. Nakon što je izaslanik predsjednice otvorio turnir, zamjenik ministra Davor Blažević izveo je početni udarac  na prvoj utakmici nakon otvorenja.    

U pozitivnom sportskom ozračju održano je takmičenje policijskih i braniteljskih momčadi. Neizvjesnost tijekom većine susreta dala je dodatnu kvalitetu turniru koji evidentno iz godine u godinu ima što pružiti gledateljima. Policijske momčadi su kroz skupine pokazale čvrstu i odgovornu igru gdje su i najbolje momčadi imale težak put do pogotka.

Veliku vrućinu u igri 4+1 (futsal) kroz cijeli dan najbolje su svladale momčadi Policijske uprave osječko-baranjske i dubrovačko-neretvanske koje su odigrale policijsko finale, koje je zasluženo dobila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i tako osvojila policijski dio turnira „Josip Jović“. Treće mjesto je osvojila Policijska uprava zagrebačka. 

Braniteljske momčadi u svom dijelu turnira u igri na ispadanje pružile su neizvjesne utakmice od kojih su svi značajniji susreti odlučeni tek pogodcima za dobivanje pobjednika (penalima).

Od četvrtfinalnog susreta Veterana IV Gardijske brigade i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije bilo je jasno da ovaj dio turnira u svojoj neizvjesnosti i razini pružene igre će za sve gledatelje biti pravi užitak malonogometne igre. Svakako pozivnica za sve braniteljske momčadi da se i one dodatno uključe u takmičarskom dijelu natjecanja koje postaje sve kvalitetnije. U takvom ozračju odigrano je i finale braniteljskog takmičenja koje je dobila momčad Veterana MUP-a, dok je drugo mjesto osvojila Udruga policijskih branitelja Imotski, a treće Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije. 

U pripetavanju na penale između policijskog i braniteljskog pobjednika u superfinalnom ogledu pobjednik XX. Memorijalnog malonogometnog turnira "Josip Jović" postala je momčad Policijske uprave dubrovačko-neretvanske što joj je treći naslov za redom.