Djelatnicima PU splitsko-dalmatinske, zaslužnim za pronalazak vrijedne umjetnine "Bogorodice s djetetom", uručene zahvalnice časnih sestara Benediktinki

Photo PU_SD/zahvalnica web.jpg

U prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije, uručene su zahvalnice časnih sestara benediktinki iz Samostana na otoku Krku. Časne sestre benediktinke iz Samostana na otoku Krku, željele se na ovaj način zahvaliti policijskim službenicima zaslužnima za pronalazak slike „Bogorodice s djetetom Ivanom Krstiteljem i sv. Jurajom sa anđelom“ koja se nalazi u vlasništvu njihova samostana, a koja je iz Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika u Splitu otuđena 1993. godine.  Zahvalnice je uručio don Božo Plazibat, župnik Srca Isusova na Visokoj u Splitu, te je tom prilikom istakao kako su mu tijekom susreta, časne sestre, koje isključivo borave u samostanu, te nemaju svakodnevni kontakt s vanjskim svijetom, iskazale kako su do sada molile za pronalazak slike, a od sada mole za sve osobe koje su sudjelovale u pronalasku slike Bogorodica s djetetom, te da je pronalazak slike za njih predstavljalo neizmjernu radost.  Zahvalnice sestara Benediktiniki uručene su Marinku Ivandiću, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta za Sektor kriminalističke policije, Dušanu Jenjiću, voditelju Službe krim.droga, Vinku Maljiću, voditelju Odjela za obradu organiziranog kriminaliteta, te policijskim službenicima Dobroslavu Vranješ, Vinku Miliću, Ivanu Vrljiću i Borisu Sikavici.  Zahvalnice za načelnika Policijske uprave Zorana Petričevića i načelnika Sektora krim. policije Josipa Buljana, preuzeo je zamjenik načelnika gosp. Marko Srdarević, te je, u ime svih prisutnih, zahvalio don. Boži Plazibatu i časnim sestrama benediktinkama .  

 FOTO: MUP/PU splitsko-dalmatinska

           U prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije, uručene su zahvalnice časnih sestara benediktinki iz Samostana na otoku Krku. 

            Časne sestre benediktinke iz Samostana na otoku Krku, željele se na ovaj način  zahvaliti  policijskim službenicima zaslužnima za pronalazak slike „Bogorodice s djetetom Ivanom Krstiteljem i sv. Jurajom sa anđelom“ koja se nalazi u vlasništvu njihova samostana, a koja je iz Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika u Splitu otuđena 1993. godine.

             Zahvalnice je uručio don Božo Plazibat, župnik Srca Isusova na Visokoj u Splitu, te je tom prilikom istakao kako su mu tijekom susreta, časne sestre, koje isključivo borave u samostanu, te nemaju svakodnevni kontakt s vanjskim svijetom, iskazale kako su do sada molile za pronalazak slike, a od sada mole za sve osobe koje su sudjelovale u pronalasku slike Bogorodica s djetetom, te da je pronalazak slike za njih predstavljalo neizmjernu radost.

             Zahvalnice sestara Benediktiniki uručene su Marinku Ivandiću, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta za Sektor kriminalističke policije,  Dušanu Jenjiću, voditelju Službe krim.droga, Vinku Maljiću, voditelju Odjela za obradu organiziranog kriminaliteta, te policijskim službenicima Dobroslavu Vranješ, Vinku Miliću, Ivanu Vrljiću i Borisu Sikavici.

             Zahvalnice za načelnika Policijske uprave Zorana Petričevića i načelnika Sektora krim. policije Josipa Buljana,  preuzeo je zamjenik načelnika gosp. Marko Srdarević, te je, u ime svih prisutnih, zahvalio don. Boži Plazibatu i časnim sestrama benediktinkama.