Priopćenje za javnost u svezi odigrane nogometne utakmice između HNK "Hajduk" i GNK "Dinamo"

Photo PU_SD/pirotehnika 1.JPG

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

Dana 14. ožujka 2015. godine, s početkom u 15.00 sati, na gradskom stadionu Poljud, odigrana je nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo. 

Prilikom pregleda stadiona, prije početka javnog okupljanja, na sjevernoj tribini policijski službenici su pronašli i izuzeli ukupno 117 sredstava pirotehnike, i to: 84 improvizirane baklje, 22 baklje, 6 topovskih udara i 5 dimnih bomba. 

Ukupno je privedeno 66 osoba i to 56 osoba zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, te 4 osobe zbog prekršaja iz čl.25. istog Zakona,  te ostalih prekršaja. 

Zabilježeno je oštećenje jednog stakla na autobusu vezano uz koji događaj su uhićene četiri osobe na kojima se provodi kriminalističko istraživanje. 

Oko 17 sati, u Karamanovoj ulici veća skupina osoba napala je policijske službenike bacajući kamenje, staklene boce, veće komade drva i druge predmete, te je u službeno vozilo bačeno nepoznato zapaljivo sredstvo. U ovom događaju ukupno su oštećena četiri službena vozila, te je oštećeno još šest osobnih vozila. Tijekom napada policijski službenik je u zrak ispalio dva streljiva iz vatrenog oružja. Nakon napada, intervencijom policije uspostavljeno je povoljno stanje javnog reda i mira. Policijski službenici su požar u vozilu ugasili vatrogasnim aparatima prije dolaska vatrogasaca. U ovom događaju lakše su ozlijeđeni policijska  službenica i policijski službenik. Obavljen je očevid na mjestu događaja. Sinoć je u službene prostorije privedena jedna osoba, a tijekom jutra su u službene prostorije privedene još dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajem. U tijeku je kriminalističko istraživanje i traganje za ostalim sudionicima događaja.

Od ostalih događaja izdvajamo pronalazak i oduzimanje droge kod četiri osobe, a  oduzeta su i dva noža, vezano uz koje događaje su u tijeku kriminalistička istraživanja.