Omiški policajci sudjelovali na tribini - Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa

Photo PU_SD/pp omiš 1.jpg

Od 14. do 18. studenog 2011. djelatnici Policijske postaje Omiš sudjelovali su na tribini pod nazivom „Klik“, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom "Agape" iz Omiša, održanoj povodom Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa.

  

           Od 14. do 18. studenog 2011.  djelatnici Policijske postaje Omiš sudjelovali su na tribini pod nazivom „Klik“, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom "Agape" iz Omiša, održanoj povodom Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa.             

            Pored policijskih službenika, na tribini koja se već tradicionalno, po treći put  održala u Srednjoj školi Jure Kaštelana u Omišu, sudjelovala je dr. med. Tihana Barišić, liječnica opće prakse, koja je održala predavanje s aspekta medicinske struke, zatim  predsjednica Udruge Natalija Stanić, te članovi Udruge Ivo Vukušić, Danijel Čelan i Teo Vrkić, koji su učenicima opisali svoje iskustvo stradavanja u cestovnom prometu. U tribini su sudjelovali i članovi motokluba „Gusar“ iz Omiša, a kao poseban gost došao je Drago Gabrić iz nogometnog kluba „Hajduk“, koji je i sam bio žrtva teškog stradavanja u prometnoj nesreći.

            Predavanja učenicima u vezi sigurnosti cestovnog prometa održao je pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa Policijske postaje Omiš Jasmin Hasukić, koji je tom prilikom učenicima i njihovim profesorima ukazao na opasnosti s kojima se susreću sudionici u prometu. Posebno je skrenuta pozornost na opasnosti kojima su izložene osobe koje u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, zatim na posljedice vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, posljedice nekorištenja zaštitne kacige i sigurnosnog pojasa, kao i na druga potencijalno opasna sudjelovanja u prometu, koja često rezultiraju tragičnim posljedicama.

            Tijekom tribine učenici su se aktivno uključivali u razgovor o navedenoj problematici, postavljajući razna pitanja i navodeći svoja iskustva sudjelovanja u cestovnom prometu, te razmišljanja na koje načine bi se mogla podići razina sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu.

            Po završetku tribine učenicima su uručeni prigodni promidžbeni materijali Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.