Zatečeni s više od 15 kilograma marihuane

Photo PU_SD/marihuana, 29.8.2013..jpg

 Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, 28-godišnjakom i 26-godišnjakom s područja Opuzena, koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. stavak 2. Kaznenog zakona. Naime, 28.kolovoza 2013., na području mjesta Podaca kod Makarske, policijski službenici Policijske postaje Vrgorac i Policijske postaje Makarska zaustavili su osobno vozilo Renault Megane, kojim je upravljao 39-godišnjak, te osobno vozilo Mercedes, kojim je upravljao 28-godišnjak, dok se kao suvozač u istom vozilu nalazio 26-godišnjak.

 foto: PU SD

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, 28-godišnjakom i 26-godišnjakom s područja Opuzena, koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. stavak 2. Kaznenog zakona.

Naime, 28.kolovoza 2013., na području mjesta Podaca kod Makarske, policijski službenici Policijske postaje Vrgorac i Policijske postaje Makarska zaustavili su osobno vozilo Renault Megane, kojim je upravljao 39-godišnjak, te osobno vozilo Mercedes, kojim je upravljao 28-godišnjak, dok se kao suvozač u istom vozilu nalazio 26-godišnjak. Prilikom pregleda vozila, službeni pas za detekciju droga je reagirao na prisutnost droga u vozilu, pa je temeljem Naloga Suca istrage Županijskog suda u Splitu, obavljena pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu Renault Megane pronađeno 14 paketa sa sadržajem opojne droge marihuane, ukupne mase 15 kg i 584 grama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su  osumnjičeni nabavljali veće količine droge marihuane, s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire. 

Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 700.000,00 kuna.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, protiv njih je podnesena  kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.