U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj prikupljene 154 doze krvi

Photo PU_SD/krv web.jpg

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Split, 24. i 25.rujna organizirali su uspješnu, četvrtu, ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija, čiji je cilj osigurati dovoljne količine krvi onima kojim je potrebna, provedena je u bazi Specijalne jedinice policije Split u Mravincima. Uz policijske službenike akciji darivanja odazvali su se i građani, te umirovljeni djelatnici Policijske uprave. U oba navedena dana odazvalo se ukupno 168 darivatelja, te su prikupljene 154 doze krvi. Na akciji su zabilježeni i rekorderi u darivanju krvi i to : Toni Gaće, umirovljeni policijski službenik koji je krv dao zavidnih 76 puta, Vlado Bilić 75 puta i Vlado Kolak s 50 darivanja, također umirovljeni policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Za istaknuti je kako je akciji pristupilo i šest novih darivatelja krvi, a posebno pohvaljujemo policijske službenike koji su iz udaljenijih mjesta naše županije došli u Split kako bi se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji, pa je tako iz Policijskih postaja iz Imotskog, Makarske i Vrgorca akciji pristupilo čak 39 dobrovoljnih darivatelja krvi. Iduća akcija u organizaciji Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske planirana je tijekom mjeseca siječnja 2014. godine.   

 FOTO: MUP/PU splitsko-dalmatinska

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Split, 24. i 25.rujna   organizirali su uspješnu,  četvrtu,ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija, čiji je cilj osigurati dovoljne količine krvi onima kojim je  potrebna, provedena  je u bazi Specijalne  jedinice policije Split u Mravincima.  Uz policijske službenike akciji darivanja odazvali su se  i  građani, te  umirovljeni djelatnici Policijske uprave.  U oba navedena dana  odazvalo se ukupno 168 darivatelja,  te su prikupljene  154 doze krvi.

 

 Na akciji su zabilježeni i rekorderi u darivanju krvi i to : Toni Gaće,  umirovljeni policijski službenik koji je krv dao  zavidnih 76 puta, Vlado Bilić  75 puta i Vlado  Kolak  s 50 darivanja,  također umirovljeni policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Za istaknuti je kako je akciji pristupilo i  šest novih darivatelja krvi, a  posebno  pohvaljujemo policijske službenike koji su iz udaljenijih mjesta naše županije došli u Split kako bi se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji, pa je tako iz Policijskih postaja iz Imotskog, Makarske  i Vrgorca akciji pristupilo čak 39 dobrovoljnih darivateljakrvi.

Iduća akcija u organizaciji Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske  planirana je  tijekom mjeseca siječnja 2014. godine.