U Aržanu završen XVIII. memorijalni turnir u malom nogometu "Josip Jović 2014"

Photo PU_SD/josip jović, pobjednici.JPG

 foto: PU SD 

U Aržanu je danas, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH, završen XVIII. memorijalni turnir u malom nogometu „Josip Jović 2014“, organiziran u čast prvog hrvatskog redarstvenika i prve žrtve pale u obrani Domovine, Josipa Jovića.

Ove godine obilježavamo 23. obljetnicu njegovog stradavanja u Domovinskom ratu, a danas se, u njegovom rodnom mjestu, na turniru okupilo 18 nogometnih momčadi,  pripadnika policije i braniteljskih udruga. Prije početka turnira, položeni su vijenci i svijeće na grob Josipa Jovića, a na početku natjecanja, nazočne su pozdravili g. Slobodan Marendić, izaslanik ministra unutarnjih poslova i g. Branko Bolanča, izaslanik glavnog ravnatelja policije, nakon čega je načelnik općine Cista Provo, g. Božo Čubić, otvorio turnir, koji je započeo revijalnom utakmicom između nogometne ekipe iz Aržana i Policijske postaje Imotski. Svoj blagoslov nazočnima na turniru su dali don Ante Čipčić i policijski kapelan fra Žarko Relota.

Uz brojne kolege, članove obitelji Jović, mještane Aržana, te načelnike okolnih gradova i općina, turniru je nazočio saborski zastupnik g.Ante Babić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije g.Ante Šošić, te izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba g.Miodrag Demo.

U finalu braniteljskog dijela turnira, slavila je ekipa Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski, dok je u finalu policijskog dijela turnira pobjedu odnijela ekipa PU dubrovačko neretvanske. Drugo mjesto pripalo je braniteljskoj ekipi Udruge specijalne policije Poskoci i policijskoj ekipi PU međimurske, dok su na trećem mjestu braniteljska ekipa Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije brodsko-posavske i policijska ekipa PU brodsko-posavske. Pobjednički timovi su zatim odigrali superfinalnu utakmicu, iz koje je kao pobjednik ovogodišnjeg turnira izišla  momčad PU dubrovačko-neretvanske, kojima je prijelazni pehar uručio brat pok. Josipa, g. Tomislav Jović.

Prije superfinala, odigrana je revijalna utakmica između ekipe Ministarstva unutarnjih poslova RH PNT Croatia i MNK Imotski.

Spomenimo i to da je priznanje za najboljeg strijelca turnira odnio Šime Ćirjak iz ekipe Udruge specijalne policije Imotski, najboljim igračem turnira proglašen Ivan Marković iz ekipe PU dubrovačko-neretvanske, a priznanje za najboljeg vratara je dobio Marijo Batinović iz PU dubrovačko-neretvanske. Pehar za Fair play otišao je momčadi Udruge hrvatskih dragovoljaca 3. bojne-Imotski Sokolovi.

Nakon uručenja pobjedničkih pehara i medalja, nogometne ekipe su nastavile druženje uz prigodni program.