Imenovani načelnici policijskih postaja na području PU splitsko-dalmatinske

Photo PU_SD/načelnici pp 2.JPG

Danas je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održana konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni novoimenovani načelnici policijskih postaja na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Nakon zakonskim odredbama reguliranog i provedenog postupka testiranja znanja, te obavljenog intervjua s kandidatima i kandidatkinjama, na prijedlog načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Glavni ravnatelj policije imenovao je načelnike 15 policijskih postaja.

  

            Danas je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održana konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni novoimenovani načelnici policijskih postaja na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Nakon zakonskim odredbama reguliranog i provedenog postupka testiranja znanja, te obavljenog intervjua s kandidatima i kandidatkinjama, na prijedlog načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Glavni ravnatelj policije imenovao je načelnike 15 policijskih postaja.

            Današnjim danom, načelnikom Druge policijske postaje Split imenovan je dosadašnji načelnik te postaje Marko Srdarević, koji je u MUP-u od 1989. Tijekom svoje policijske karijere obnašao je brojne dužnosti. Bio je voditelj operativnog dežurstva, pomoćnik zapovjednika za poslove policije, zapovjednik Postaje prometne policije, načelnik Odjela policije, načelnik Odjela za javni red i načelnik Sektora policije.

            Načelnicom Policijske postaje Brač imenovana je Magdalena Mirić, koja je u MUP-u od 1994. Obnašala je dužnost pomoćnika zapovjednika za poslove policije, a na ovo mjesto dolazi s mjesta pomoćnika načelnika za policiju Policijske postaje Brač.

           U Policijskoj postaji Hvar načelnikom je imenovan dosadašnji načelnik te policijske postaje Ivko Gavranić. Djelatnik je MUP-a od 1989. Bio je zapovjednik policijske ispostave, pomoćnik zapovjednika za policiju i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju.

           Načelnikom Policijske postaje Kaštela imenovan je Marino Dražin, djelatnik MUP-a od 1983., koji je do sada je obnašao dužnosti zamjenika zapovjednika, zapovjednika policijske postaje, načelnika Odjela gospodarskog kriminaliteta, zamjenika načelnika Policijske uprave, načelnika policijske postaje. Na ovo radno mjesto dolazi s mjesta policijskog službenika za aerodromsku policiju u Sektoru za granicu PU splitsko-dalmatinske.

           Za načelnika Policijske postaje Makarska imenovan je dosadašnji načelnik te policijske postaje Hrvoje Boban. Djelatnik je MUP-a je od 1998. Bio je na dužnosti pomoćnika načelnika policijske postaje za sigurnost cestovnog prometa, pomoćnika načelnika policijske postaje za policiju i načelnika policijske postaje Omiš.

          Načelnikom Policijske postaje Omiš imenovan je  dosadašnji načelnik Marko Muše, djelatnik MUP-a od 1993., a do sada je obnašao dužnosti pomoćnika načelnika policijske postaje za policiju i pomoćnika načelnika policijske postaje za ustroj i organizaciju rada.

           Dosadašnji načelnik Odjela kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske Dušan Jenjić imenovan je načelnikom Policijske postaje Sinj. U MUP-u je od 1998., a do sada je obnašao različite dužnosti, od policijskog službenika za obradu kriminaliteta do voditelja Odsjeka zlouporabe droga.

           Načelnikom Policijske postaje Solin imenovan je Ljubo Zečić, djelatnik MUP-a od 1991. Bio je pomoćnik načelnika policijske postaje za kriminalističku policiju, a na ovo radno mjesto dolazi s mjesta načelnika Policijske postaje Imotski.

            Načelnikom Policijske postaje Trogir imenovan je  Marko Doljanin. U MUP-u je od 1995., a do sada je obnašao dužnosti pomoćnika načelnika policijske postaje za policiju. Na ovo radno mjesto dolazi s mjesta policijskog službenika za nadzor i planiranje u Odsjeku za prevenciju PU splitsko-dalmatinske.

           Zdravko Barbir, dosadašnji načelnik Policijske postaje Vis ponovno je imenovan načelnikom te postaje. Djelatnik je  MUP-a od 1994., a ranije je radio na poslovima zaštite državne granice i obrade kriminaliteta.

            U Policijskoj postaji Vrgorac načelnikom je imenovan dosadašnji načelnik te postaje Geni Dropulić, djelatnik MUP-a od 1991. Ranije je obnašao dužnost pomoćnika načelnika policijske postaje za policiju.

           Načelnikom Postaje prometne policije Split imenovan je Milan Draženović, djelatnik MUP-a od 1991., a do sada je obnašao dužnosti pomoćnika načelnika policijske postaje za sigurnost cestovnog prometa. Na ovo radno mjesto dolazi s mjesta policijskog službenika za preventivu u cestovnom prometu iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske.

            U Postaji granične policije Trilj načelnikom je imenovan dosadašnji načelnik te postaje Jurica Jurišić, djelatnik u MUP-u od 1995., do sada je obnašao dužnosti pomoćnika načelnika policijske postaje za graničnu kontrolu i voditelja Odsjeka za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

             Načelnikom Postaje pomorske policije Split imenovan je Žarko Smajić. U MUP-u je od 1993., a do sada je obnašao različite dužnosti, od policijskog službenika za kontrolu prelaska državne granice, zapovjednika ispostave aerodromske policije, zapovjednika interventnog voda, pomoćnika načelnika za graničnu kontrolu policijske postaje. Na ovo mjesto dolazi s mjesta voditelja Odsjeka za pomorsku i aerodromsku policiju.

             Načelnikom Postaje aerodromske policije Resnik imenovan je Ivan Merćep, djelatnik MUP-a od 1991. Do sada je obnašao dužnosti pomoćnika zapovjednika za kriminalističku obradu i očevide, načelnika Odjela prometne tehnike, načelnika policijske postaje, načelnika Odjela za sigurnost cestovnog prometa, načelnika policijske uprave, pomoćnika načelnika Uprave policije, a na ovo radno mjesto dolazi s mjesta načelnika Odjela za koordinaciju rada i praćenje stanja sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova RH.

            Postupak izbora načelnika Prve policijske postaje Split i Policijske postaje Imotski će se ponoviti.