PU splitsko dalmatinska na konferenciji „Sigurnost gradova 2012.“ u Solinu

Photo PU_SD/ton3.JPG

Konferencija „Sigurnost gradova 2012.“ održana u Solinu 12. i 13. travnja 2012. u organizaciji tvrtke „Tectus“ i časopisa „Zaštita“ iz Zagreba, u partnerstvu sa gradom Solinom – Vijeće za prevenciju kriminaliteta, ponudila je praktičarima prevencije kriminaliteta zanimljiva iskustva i projekte iz Hrvatske, regije i Europske Unije.  Zamjenik Ministra unutarnjih poslova gosp. Evelin Tonković otvorio je konferenciju koja je nastavljena nizom zanimljivih prezentacija kroz dva radna dana. U samom uvodu održan je i kraći radni sastanak na kojem su uz gosp. Tonkovića i načelnika PU SD Ivicu Tolušića prisustvovali i predstavnici Ravnateljstva MUP-a, PU SD, organizatora i prisutnih iz lokalnih uprava. Na sastanku se razgovaralo o inicijativama i iskustvima partnersko umrežavanje u prevenciji kriminaliteta na lokalnoj razini. Značajan doprinos uspjehu konferencije dali su predstavnici MUP-a i PU splitsko dalmatinske. Naime, uz kolege iz Zagreba svoja su iskustva u partnerskom radu sa zajednicom prezentirali i Paško Ugrina iz Ureda načelnika, Jozo Šitum načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa i Slobodan Marendić načelnik Sektora policije u PUSD.  Na poziv organizatora i Regionalni klub IPA SD pridružio se konferenciji na kojoj su uz predstavnike stručnjaka sigurnosti, privatne zaštite i lokalne uprave, prisustvovali i policijski službenici iz Makedonije, Velike Britanije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Druženje i razmjena iskustava sa kolegama još je jedan pozitivan efekt ove konferencije.   

Konferencija „Sigurnost gradova 2012.“ održana u Solinu 12. i 13. travnja 2012. u organizaciji tvrtke „Tectus“ i časopisa „Zaštita“ iz Zagreba, u partnerstvu sa gradom Solinom – Vijeće za prevenciju kriminaliteta, ponudila je praktičarima prevencije kriminaliteta zanimljiva iskustva i projekte iz Hrvatske, regije i Europske Unije. 

Zamjenik Ministra unutarnjih poslova gosp. Evelin Tonković otvorio je konferenciju koja je nastavljena nizom zanimljivih prezentacija kroz dva radna dana. U samom uvodu održan je i kraći radni sastanak na kojem su uz gosp. Tonkovića i načelnika PU SD Ivicu Tolušića prisustvovali i  predstavnici Ravnateljstva MUP-a,  PU SD, organizatora i prisutnih iz lokalnih uprava. Na sastanku se  razgovaralo o inicijativama i iskustvima  partnersko umrežavanje u prevenciji kriminaliteta na lokalnoj razini.

Značajan doprinos uspjehu konferencije dali su predstavnici MUP-a i  PU splitsko dalmatinske. Naime, uz kolege iz Zagreba svoja su iskustva u partnerskom radu sa zajednicom prezentirali i Paško Ugrina iz Ureda načelnika, Jozo Šitum načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa i Slobodan Marendić načelnik Sektora policije u PUSD.

Na poziv organizatora i Regionalni klub IPA SD pridružio se konferenciji na kojoj su uz predstavnike stručnjaka sigurnosti,  privatne zaštite i lokalne uprave,  prisustvovali i policijski službenici iz Makedonije, Velike Britanije, Srbije i Bosne i Hercegovine.  Druženje i razmjena iskustava sa kolegama još je jedan pozitivan efekt ove konferencije.