Nove osobne iskaznice - obavijest građanima

Photo PU_SD/policajci.jpg

 Građani Splitsko-dalmatinske županije iskazali su izniman interes za izdavanje osobnih iskaznica temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici. Pregledom podnesenih zahtjeva utvrdili smo da veći broj građana potražuje izdavanje nove osobne iskaznice iako je u posjedu važeće isprave zbog čega koristimo priliku da još jednom podsjetimo da su sve osobne isprave u posjedu građana ukoliko sadrže točne podatke i nisu oštećene važeće do datuma do kojeg su izdane.

  foto: ilustracija

Građani Splitsko-dalmatinske županije iskazali su izniman interes za izdavanje osobnih iskaznica temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici.

Pregledom podnesenih zahtjeva utvrdili smo da veći broj građana potražuje izdavanje nove osobne iskaznice iako je u posjedu važeće isprave zbog čega koristimo priliku da još jednom podsjetimo da su sve osobne isprave u posjedu građana ukoliko sadrže točne podatke i nisu oštećene važeće do datuma do kojeg su izdane. 

Također, tijekom 2013. osobne iskaznice ističu većem broju građana,  koji će biti obvezni zatražiti izdavanje nove, zbog čega molimo građane koji su u posjedu važeće isprave da ne podnose zahtjeve za izdavanje nove kako bi se izbjegle nepotrebne gužve te kako bi sugrađanima koji zaista trebaju novu osobnu iskaznicu olakšali rješavanje zahtjeva.