Obilježena 26. obljetnica stradavanja hrvatskih redarstvenika u Hrvacama

Photo PU_SD/Hrvace 201706-naslovna.jpg

foto: PU splitsko-dalmatinska 

U Hrvacama je danas obilježena 26. godišnjica pogibije policijskih službenika Ante Škoko, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana.

Svečanost je započela Svetom misom za poginule branitelje i redarstvenike, u crkvi Svih Svetih u Hrvacama, a predvodio ju je policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota.

Nakon toga, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević je zajedno sa zapovjednikom Specijalne jedinice policije Split Antonom Dražina i zapovjednikom Interventne jedinice policije Mijom Rogošić položio vijenac i svijeću najprije na središnji spomenik u Hrvacama, a zatim i na sve ostale spomenike, podignute u čast hrvatskih redarstvenika, koji su dali svoje živote za obranu Domovine i kojih se danas s ponosom sjećamo. Vijence i cvijeće položili su i članovi obitelji poginulih, zatim predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Općine Hrvace, gradova Sinj i Trilj, te brojnih braniteljskih udruga.