Donacija Centru za autizam

Photo PU_SD/ipa.jpg

Donatorskoj večeri i Božićnom druženju Regionalnog kluba „International Police Association“ Policijske uprave splitsko-dalmatinske u hotelu „Le Meridien Lav“, 20. prosinca 2012. godine, odazvalo se više od 400 članova, policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, te prijatelja kluba i poslovnih partnera, kao i članovi drugih regionalnih klubova „IPA Sekcije Hrvatska“. Ideja neformalog blagdanskog druženja, prerasla je u humanitarnu akciju policijskih službenika i članova Kluba koja je za cilj imala prikupljanje inicijalnih sredstava namjenjenih kupnji kombi vozila za štićenike Centra za autizam Zagreb, Podružnice Split. Humanoj ideji policijskih službenika pridružili su se i mnogobrojni gospodarstvenici, poduzetnici, čelnici lokalne samouprave, kao i predstavnici Prekršajnog suda u Splitu. Načelnik Policijske uprave Zoran Petričević svojim dolaskom i pruženom potporom radu Regionalnog kluba „IPA“ splitsko-dalmatinska, kao član i suradnik, pomogao je da organizacija ovog događaja uspije. Prikupljena sredstva u visini od 90.000,00 kn, dana 27. prosinca 2012. godine, uručena su Centru za autizam, zaključivanjem ugovora o darovanju, od strane Slobodana Marendića, kao predsjednika Regionalnog kluba „IPA“ splitsko-dalmatinske i Alena Politea, kao ravnatelja Centra. Prilikom zaključivanja ugovora, gosp. Alen Politeo zahvalio je svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, te posebno rukovodstvu i članovima „IPA“- e na organizaciji i realizaciji ideje pomoći štićenicima Centra za autizam, ističući kako će doniranim novcem konačno realizirati kupnju većeg kombi vozila kojim će se svakodnevno služiti njihovi štićenici, te će na taj način djelatnici Centra biti u mogućnosti organizirati dodatne aktivnosti djece i mladih. Načelnik Slobodan Marendić je iskoristio prigodu istaknuti kako će policijski službenici i Regionalni klub „IPA“ u budućnosti organizirati slične akcije, te je naveo kako je razvidno da policijski službenici udruženi u ideji pomoći onima kojima je najpotrebnija, zajedno mogu postići izuzetan rezultat, koji u ovom slučaju vidljiv iz visine prikupljenih novčanih sredstava. Druženje u Centru za autizam završilo je u vjeri da će ovogodišnje blagdansko druženje policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske i članova Regionalnog kluba „IPA“ splitsko- dalmatinska postati tradicija koja će rezultirati novim humanim projektima.

 

 Donatorskoj večeri i Božićnom druženju Regionalnog kluba „International Police Association“ Policijske uprave splitsko-dalmatinske u hotelu „Le Meridien Lav“, 20. prosinca 2012. godine, odazvalo se više od 400 članova, policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, te prijatelja kluba i poslovnih partnera, kao i članovi drugih regionalnih klubova „IPA Sekcije Hrvatska“. Ideja neformalog blagdanskog druženja, prerasla je u humanitarnu akciju policijskih službenika i članova Kluba koja je za cilj imala prikupljanje inicijalnih sredstava namjenjenih kupnji kombi vozila za štićenike Centra za autizam Zagreb, Podružnice Split. Humanoj ideji policijskih službenika pridružili su se i mnogobrojni gospodarstvenici, poduzetnici, čelnici lokalne samouprave, kao i predstavnici Prekršajnog suda u Splitu. Načelnik Policijske uprave Zoran Petričević  svojim dolaskom i pruženom potporom radu Regionalnog kluba „IPA“ splitsko-dalmatinska, kao član i suradnik, pomogao je da organizacija ovog događaja uspije.

 

Prikupljena sredstva u visini od 90.000,00 kn, dana 27. prosinca 2012. godine,  uručena su Centru za autizam, zaključivanjem ugovora o darovanju, od strane Slobodana Marendića,  kao predsjednika Regionalnog kluba „IPA“ splitsko-dalmatinske i Alena Politea, kao ravnatelja Centra. Prilikom zaključivanja ugovora, gosp. Alen Politeo zahvalio je svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, te posebno rukovodstvu i članovima „IPA“- e na organizaciji i realizaciji ideje pomoći štićenicima Centra za autizam, ističući kako će doniranim novcem konačno realizirati kupnju većeg kombi vozila kojim će se svakodnevno služiti njihovi štićenici, te će na taj način djelatnici Centra biti u mogućnosti organizirati dodatne aktivnosti djece i mladih. Načelnik Slobodan Marendić je iskoristio prigodu istaknuti kako će policijski službenici i  Regionalni klub „IPA“ u budućnosti organizirati slične akcije,  te je naveo kako je razvidno da policijski službenici udruženi u ideji pomoći onima kojima je najpotrebnija, zajedno mogu postići izuzetan rezultat, koji u ovom slučaju vidljiv iz visine prikupljenih novčanih sredstava. Druženje u Centru za autizam završilo je u vjeri da će ovogodišnje blagdansko druženje policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske i članova Regionalnog kluba „IPA“ splitsko- dalmatinska postati tradicija koja će rezultirati novim humanim projektima.