Najava: akcije u prometu i izvanredni prijevoz uz policijsku pratnju

Photo PU_SD/promet.jpg

 U okviru aktivnosti mreže prometnih policija TISPOL, od 16. do 22. travnja na prometnicama Policijske uprave splitsko

 

FOTO: ilustracija

U okviru aktivnosti mreže prometnih policija TISPOL, od 16. do 22. travnja na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, provoditi će se ciljana akcija u prometu s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine

Također, od 18. travnja od 6.00 sati do 19. travnja do 6.00 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, te kako bi izbjegli moguće sankcije, upozoravamo vozače na potrebu poštivanja ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima.

Nadalje, sutra, 17. travnja od 10.00 do 15.00 sati na prometnicama ove Policijske uprave provoditi će se operativna akcija „MTC/MOPED“ sa ciljem nadzora poštivanja prometnih propisa i smanjenja prometnih nesreća.

Izvanredni prijevoz – policijska pratnja

Od sutra, 17. travnja od 5.00 sati do 1. lipnja gotovo svaki dan obavljati će se pratnja vangabartinog tereta  na putu od Sjeverne luke do Blata na Cetini. Izvanredni prijevoz tereta uz tehničku i policijsku pratnju odvijati će se od Sjeverne luke prometnicama ulica Solinska -  Domovinskog rata -  ZNG – Brza cesta (Solin – Klis) – čvor Dugopolje – čvor Blato na Cetini.

Obzirom da se radi o izvanrednim prijevozima koji u ukupnoj dužini iznose više stotina metara, pozivamo sve vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju naredbe policijskih službenika na cijeloj dionici a posebno u dijelu tunela (prilaz, prolazak i izlaz iz tunela) gdje je potreban poseban oprez jer će policijski službenici onemogućiti pretjecanje tereta.