Preventivno-represivna akcija u prometu povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama

Photo PU_SD/droga u prometu.PNG

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se 26. lipnja, kako bi se javnost upozorila na sve ozbiljniji problem zlouporabe droga. Povodom tog dana, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ali i drugih Policijskih uprava na području Republike Hrvatske, provoditi će se preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.

  

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se 26. lipnja,  kako bi se javnost upozorila na sve ozbiljniji problem zlouporabe droga. Povodom tog dana, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ali i drugih Policijskih uprava na području Republike Hrvatske, provoditi će se preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.

Akcija će se provesti u noćnim satima, 25/26. lipnja 2013. (utorak/srijeda), kao i 26/27.lipnja 2013. (srijeda/četvrtak).

Cilj akcija koje se poduzimaju povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama jest informirati javnost o štetnim zdravstvenim, ali i socijalnim posljedicama ovisnosti. Naglasak se želi staviti na prevenciju vožnje pod utjecajem droga, te informiranje građana o zakonskim i zdravstvenim posljedicama upravljanja motornim vozilima pod utjecajem droga.

Obzirom da su mladi vozači često sudionici teških prometnih nesreća, bilo kao žrtve ili počinitelji, prilikom postupanja policije naglasak će se staviti upravo na tu kategoriju sudionika u prometu.

 Letak.pdf