Priopćenje za javnost u svezi odigravanja nogometne utakmice između HNK "Hajduk" i GNK "Dinamo"

Photo PU_SD/nogomet.jpg

Danas, 27. veljače 2013. s početkom u 19.00 sati u Splitu, na nogometnom stadionu «Poljud», odigrati će se utakmica I HNL, između HNK «Hajduk» i GNK «Dinamo». Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, i to na način da će od 7.00 sati do završetka osiguranja uspostaviti potpunu blokadu prometa na šetnici oko stadiona „Poljud“, dok će od 14,00 sati uspostaviti potpunu blokadu prometa u ulici VIII Mediteranskih igara, i to na raskrižju s ulicom Sedam Kaštela (osim vozila policije), kod bazena i kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“ (osim vozila s propusnicom). Kroz ulicu VIII Mediteranskih igara omogućiti će se neometano prometovanje autobusa javnog gradskog prijevoza. Isto tako, od 16.00 sati uspostaviti će se potpuna blokada prometa u zoni ulice Zrinsko-Frankopanske od raskrižja s ulicom Hrvatske ratne mornarice do ulaza u Loru, te ulice Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza). Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

  

 Danas, 27. veljače 2013. s početkom u 19.00 sati u Splitu, na nogometnom stadionu «Poljud»,  odigrati će se utakmica I HNL, između HNK «Hajduk» i GNK «Dinamo».

           Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, i to na način da će od 7.00 sati do završetka osiguranjauspostaviti potpunu blokadu prometa na šetnici oko stadiona „Poljud“, dok će od 14,00 sati uspostaviti potpunu blokadu prometa u ulici VIII Mediteranskih igara, i to na raskrižju s ulicom Sedam Kaštela (osim vozila policije), kod bazena i kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“ (osim vozila s propusnicom). Kroz ulicu VIII Mediteranskih igara omogućiti će se neometano prometovanje autobusa javnog gradskog prijevoza. Isto tako, od 16.00 sati uspostaviti će se potpunablokada prometa u zoni ulice Zrinsko-Frankopanske od raskrižja s ulicom Hrvatske ratne mornarice do ulaza u Loru, te ulice Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

            Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.          

          Obavijesti i upozorenja građanima

  • ulaz na stadion „Poljud“ biti će otvoren za posjetitelje od 16.00 sati
  • obzirom da će policijski službenici vršiti pregled osoba, savjetujemo da se na stadion dođe što ranije radi izbjegavanja gužve
  • zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje
  • posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži
  • nije dozvoljeno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion
  • zastave ne nositi na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dozvoljen (na stadion se mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 m)

          Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

Obavijesti za gostujuće navijače:

          Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 – naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu, kod naplatne postaje Dugopolje, vršiti će se posebna regulacija prometa. Svim navijačima GNK «Dinamo», koji će organizirano ili neorganizirano putovati prema Splitu na utakmicu, savjetujemo da u dolasku koriste cestu A1. Ukoliko gostujući navijači za dolazak budu koristili druge cestovne pravce, savjetujemo da u dolasku pravovremeno pristupe na spomenutu lokaciju.

            Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi vozilima, osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona «Poljud» i natrag.

            Gostujućim navijačima napominjemo da je naplatna postaja Dugopolje na autocesti A1  udaljena 15 km od stadiona, pa je preporučeno vrijeme dolaska od 15.30 do 17.00 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.