Pronađena slika «Bogorodica s djetetom Ivanom Krstiteljem i sv. Jurajom sa anđelom», otuđena prije 20 godina

Photo PU_SD/Bogorodica s malim Isusom - Split web.jpg

Danas, u 16 sati u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održana je izvanredna konferencija za medije sa sljedećim priopćenjem: Nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja koje su poduzeli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta ove Uprave, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu prikupljena su saznanja i nesporni materijalni dokazi u odnosu na počinitelja kaznenog djela «Teške krađe» koja je izvršena dana 29/30.12.1993. godine

Danas, u 16 sati u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održana je izvanredna konferencija za medije sa sljedećim priopćenjem:

Nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja koje su poduzeli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta ove Uprave, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu prikupljena su saznanja i nesporni materijalni dokazi u odnosu na počinitelja kaznenog djela «Teške krađe» koja je izvršena dana 29/30.12.1993. godine. Naime, navedenog datuma nepoznati počinitelji su u Splitu iz Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Split, otuđili umjetničku sliku ulje na platnu, koja potječe iz 16.-og stoljeća nepoznatog autora, na kojoj je prikazana «Bogorodica s djetetom Ivanom Krstiteljem i sv. Jurajom sa anđelom» dimenzija 133X94 cm, vlasništvo Samostana časnih sestara Benediktinki na otoku Krku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem predmetna umjetnička slika je pronađena i oduzeta, nakon čega od strane Konzervatorskog odjela u Splitu slijedi restauratorski pregled i vraćanje vlasniku Samostanu časnih sestara Benediktinki na otoku Krku.

Rezultatima kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je počinitelj kaznenog djela «Teške krađe» četrdesetdvogodišnjak sa šireg područja Splita, protiv kojeg je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnesena kaznena prijava.