Vrgorac: policijski službenici zatekli 26-godišnjaka s više od 15 kilograma marihuane

Photo PU_SD/marihuana vrgorac 1 w.jpg

 Policijski službenici Policijske postaje Vrgorac, u koordinaciji sa Službom kriminaliteta droga i Službom za državnu granicu PU splitsko-dalmatinske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Crne Gore. Osnovano se sumnja da je počinio kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga, opisano u članku 173. stavak 2. Kaznenog zakona.

  

Policijski službenici Policijske postaje Vrgorac,  u koordinaciji sa Službom kriminaliteta droga i Službom za državnu granicu PU splitsko-dalmatinske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Crne Gore. Sumnja se da je počinio kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga,  opisano u članku 173. stavak 2. Kaznenog zakona.

Naime, dana 6. studenog  2012. na području Vrgorca, policijski službenici Policijske postaje Vrgorac zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni. Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, temeljem Naloga  Suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, vozilo je pretraženo, kojom prilikom je u posebno izrađenom dijelu pronađeno 18 paketa s marihuanom, ukupne težine 15 kg i 616 grama.  Osumnjičenik je prokrijumčario navedenu količinu marihuane iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, s namjerom daljnje prodaje na području Republike Hrvatske.  

Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 700.000,00  kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu  doveden pritvorskom nadzorniku.