Priopćenje za javnost u svezi javnog okupljanja "Split Pride 2014"

Photo PU_SD/policajci 1.jpg

foto: ilustracija Dana 7. lipnja 2014. (subota) u Splitu, u užem centru grada, održati će se javni prosvjed za prava LGBT osoba - Split Pride 2014. Navedenog dana, od 10.30 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se blokada prometa, za sva vozila (osim vozila javnog gradskog prijevoza, vozila s dozvolom i hitnih službi), u sljedećim zonama:

foto: ilustracija

Dana 7. lipnja 2014. (subota) u Splitu, u užem centru grada, održati će se javni prosvjed za prava LGBT osoba - Split Pride 2014

            Navedenog dana, od 10.30 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se blokada prometa, za sva vozila (osim vozila javnog gradskog prijevoza, vozila s dozvolom i hitnih službi), u sljedećim zonama: 

- od kružnog toka na Zapadnoj obali (raskrižje Trumbićeve obale i Brajevića prilaza) prema Obali hrvatskog narodnog preporoda (Rivi)

- od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Strossmayerovom parku (Đardinu)

- od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice, prema Strossmayerovom parku.           

            Na navedenim mjestima će biti postavljena privremena prometna signalizacija. 

            U zoni osiguranja, tijekom dana, od 13.00 sati će povremeno biti ograničeno kretanje dijelovima ulica: Kralja Tomislava, Marmontova, Obala hrvatskog narodnog preporoda, Narodni trg, Bosanska ulica, i to u kraćim vremenskim intervalima, odnosno najnužnijem vremenu potrebnom za osiguranje javnog okupljanja. 

            Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici će vršiti snimanje javnog okupljanja, prije, za vrijeme i nakon završetka istog. 

Molimo građane da poštuju upute policijskih službenika, kako bi javno okupljanje proteklo mirno, bez izgreda.