Priznanje HAK-a Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj

Photo PU_SD/priznanje HAK-a PU SD.jpg

Povodom obilježavanja Dana HAK-a, u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu, u petak, 06.lipnja održana je svečana sjednica Upravnog odbora Hrvatskog autokluba na kojoj je, temeljem odluke Upravnog odbora, Službi za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave splitsko-dalmatinske dodijeljeno priznanje za postignute rezultate na prometnoj preventivi i unaprjeđenju

Povodom obilježavanja Dana HAK-a, u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu, u petak, 06. lipnja održana je svečana sjednica Upravnog odbora Hrvatskog autokluba na kojoj je, temeljem odluke Upravnog odbora, Službi za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave splitsko-dalmatinske dodijeljeno priznanje za postignute rezultate na prometnoj preventivi i unaprjeđenju sigurnosti cestovnog prometa. U ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske nagradu je primio voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Jozo Šitum.

Dugogodišnja suradnja HAK-a Auto kluba Split i Policijske uprava splitsko-dalmatinske do sada je rezultirala brojnim zajedničkim inicijativama i provedenim akcijama na području sigurnosti cestovnog prometa, a posebno u domeni prometne prevencije i edukacije školske djece. Naime, na prometnom poligonu HAK-a Auto kluba Split se održava teoretska i praktična nastava upravljanja biciklom i upoznavanja djece s prometnim pravilima. Do sada su obuku prolazila samo djeca sa područja Splita, a od prošle godine na inicijativu Odbora za sigurnost Splitsko dalmatinske županije, u čijem radu sudjeluje voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa, inicirane su aktivnosti da nastavu prolaze i sva druga djeca, učenici IV. razreda osnovnih škola s područja cijele Županije splitsko dalmatinske, što se od 2014. godine provodi kao kontinuirana aktivnost.

 Također, zajedničkom suradnjom HAK-a i PU splitsko dalmatinske su provedene preventivne akcije „Sigurno na dva kotača“,“Djeca prijatelji u prometu“, „Poštujte naše znakove“, „Sigurno i vješto u prometu“ i brojne druge.

Osim toga, PU splitsko dalmatinske je prva PU u kojoj su postavljeni fiksni uređaji za nadzor brzine, čije je postavljanje značajno doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti cestovnog prometa. Zahvaljujući sustavnom radu na području prometne sigurnosti i suradnji s drugim stručnim organizacijama, na našim prometnicama je svake godine sve manje  stradavanja u prometnim nesrećama.