Pronađeno više od 10 kg marihuane

Photo PU_SD/granica marihuana 10,67kg imot.jpg

U četvrtak, 2. svibnja na graničnom prijelazu Vinjani Donji tijekom granične kontrole u automobilu Audi, BIH registarskih oznaka pronađena je veća količina marihuane. Vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak

U četvrtak, 2. svibnja na graničnom prijelazu Vinjani Donji tijekom granične kontrole u automobilu  Audi,  BIH registarskih oznaka pronađena je veća količina marihuane.

Vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak, dok su se kao putnici u vozili nalazili članovi njegove obitelji, supruga i dijete, pristupilo je graničnoj kontroli. Prilikom kontrole i pregleda, te korištenjem službenog psa za otkrivanje droga, pas je pozitivno reagirao na prisutnost droga u unutrašnjosti vozila. Vozač je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave na kriminalističko istraživanje. Jučer je uz nalog suca obavljena pretraga vozila Audi. U prepravljenom prostoru iza naslona zadnjeg sjedišta pronađeno je 10 paketa opojne droge marihuane, ukupne težine 10,677 kg.

Pronađena droga i Audi koji je prepravljen u svrhu krijumčarenja droge su uz potvrdu oduzeti.  Zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i trgovanja drogama, uz kaznenu prijavu 31-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku, a potom zamjeniku Županijskog državnog odvjetnika.